Ξανθουδίδου, Ηράκλειο, Ηράκλειο, Κρήτη

(+30) 2810279086

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Κυρίαρχη θέση στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης, την οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη της την εξέλιξη.

Αξιολόγηση
6.2
Πρόσβαση
6.5
Υποδομές
4.0
Εκθέματα
8.0
Σχόλια (2)
από, 25-06-2013
Αξιολόγηση
4.0
Το μουσείο είναι στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά για να φτάσεις πρέπει να είσαι κομάντο ώστε να αποφεύγεις τα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει κανένας ώστε να ρυθμίζει την κυκλοφορία και ως γνωστόν ο Έλληνας οδηγός παρατάει το αυτοκίνητο του όπου βρει με αποτέλεσμα για να φτάσει κανείς στον γκισέ με τα εισητήρια να είναι αναγκασμένος να περπατάει στη μέση του δρόμου γιατί συν τις άλλοις οι κύριοι ακόμα δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις εργασίες και τα πεζομδρόμια είναι μέσα στα μπάζα!

Οι υπάλληλοι στο μουσείο, πέρα από αναρίθμητοι, είναι και αγενής! Ρωτήσαμε από που μπορούμε να βγάλουμε εισητήριο (ναι, σε μουσείο τόσο μη εμφανές ήταν αυτό) και μας έστειλαν περίπου 150 μέτρα μακριά. Όταν επιστρέψαμε μας ενημέρωσαν πως η είσοδος είναι από αλλού.. Όταν ζητήσαμε εξηγήσεις γι αυτό το αδικαιολόγητο πέρα-δώθε η βαριεστημένη υπάλληλος μας προέτρεψε να πάμε να κάνουμε παράπονα στον υπουργό.

Τα εκθέματα ήταν εκπληκτικά. Ωστόσο ήταν τόση η ανοργανωσιά τους που σε θλίβει. Βρώμικα και θολά τζάμια μπροστά από τα αντικείμενα, υπάλληλοι μέσα στο χώρο του μουσείου να σβαρνίζονται και να φωνάζουν στο άσχετο "Quiet please, no flash" και μέσα σε 20 λεπτά τα εκθέματα έχουν τελείωσει!

Με λίγα λόγια.. Απαράδεκτοι οι χώροι γύρω από το μουσείο.. Βρώμα, μπάζα δυσωδία.. Ανειδίκευτοι, αγενής και υπεράριθμοι υπάλληλοι.. Βρωμιά μέσα στο μουσείο. Ημιτελείς χώροι μέσα στο μουσείο αλλά ολόκληρο το εισητήριο.. Γενικά μια πολύ κακή εμπειρία. Ντροπή τους!
Πρόσβαση
3
Υποδομές
1
Εκθέματα
8
από, 06-08-2011
Αξιολόγηση
8.3
Άξιζε η επίσκεψη, υπήρχαν αρκετά αντιπροσωπευτικά εκθέματα του μινωικού πολιτισμού. Κρίμα που λειτουργεί ακόμα η προσωρινή συλλογή... περιμένουμε να ανοίξει ξανά το μουσείο όλες τις συλλογές.
Πρόσβαση
10
Υποδομές
7
Εκθέματα
8

Κορυφαία Μνημεία

Κορυφαίες Παραλίες

Ακολουθήστε μας στο Pinterest
Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Βρείτε μας στο Google Plus
RSS